Nauti siitä mitä syöt!

Pakko jakaa innostukseni, sillä olen hurahtanut tuorepuuroon ja se ei ole mikään huono asia. Sehän on muodostunut vallan trendiherkuksi, joten pakkohan sitä oli kokeilla itsekin. En ole mikään puuroihminen, mutta tuorepuuro on raikasta ja helppoa syötävää kiireessäkin. Tuorepuuro on ihanteellinen aamupala, mutta sopii hyvin muihinkin hetkiin. Tämän aamun puuroon olin lisännyt mustikoita, mutta ihania ovat myös mangonpalat. Lisäksi puurossani oli kaurahiutaleita, maitoa ja chian siemeniä. Joukkoon olisi voinut laittaa valmiiksi myös raejuustoa, mutta tällä kertaa lisäsin sen puuron päälle.

Jos innostuit tuorepuurosta, saat helposti rakennettua sen oman makusi mukaiseksi tällä ohjeella: 1 dl kaurahiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + 1 rkl makua + tekeytymään yön yli jääkaapppiin = tuorepuuro.

Neste voi olla maito, soijamaito, piimä, kauramaito, mantelimaito tai vesi. Massa voi olla luonnonjogurtti, rahka, raejuusto, banaani, munanvalkuainen tai marjat. Mauksi voi halutessaan laittaa kaakaojauhetta, vaniljajauhetta, kanelia, pähkinärouhetta tai vaikka hunajaa.

Kuten tiedämme, se mitä syömme näkyy myös ihossamme. Mahdollisimman vähän käsitelty ruoka on parasta. Valkoinen sokeri ei tee hyvää iholle, eikä kovin käristetyt ruoat. Antioksidantit suojaavat ihoa tulehduksilta ja ikääntymiseltä. Antioksidantteja ovat A-, C- ja E-vitamiini. C-vitamiinia on runsaasti appelsiinissa, kiivissä ja parsakaalissa. E-vitamiinia saat kasviöljyistä ja siemenistä. A-vitamiinipitoisia ruokia ovat esimerkiksi porkkana, vihreät kasvikset ja tomaatti. Veren korkea A-vitamiinipitoisuus myös vähentää talin eritystä ja lisää ihon happamuutta, mikä suojaa bakteereita vastaan.

Liian vähäinen rasvojen syönti tekee ihosta kuivan ja hilseilevän. Sydämelle ja nivelille hyvät omega-3-rasvat tukevat ihon rakennetta ja toimintaa. Omega-kolmosta saat reilusti kalasta, avokadosta ja pähkinöistä.

Syömisestä voi toki nauttia monella tapaa, vaikkapa suklaalla ja leivoksella. Mutta minusta paras nautinto tulee, kun ruoka on paitsi hyvää, myös terveellistä. Siis hyväksi itselle!

-Anne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s